Geleverde oplossing

Aensõ Nederland

Aensõ verkoopt detailing producten en is verkrijgbaar over de hele wereld. Aensõ is in Nederland uitgerold door Serge Langendoen en Youri den Otter, eigenaren van Ride And Shine Detailing en Presto Dimensions. Zelf gebruiken ze Aensõ in hun dagelijkse werk, en staan daarom achter de kwaliteit van de producten. Aan ons de uitdaging om dit te vertalen naar de doelgroep en hen te leren hoe zij hun auto cosmetisch in top staat kunnen houden met deze producten. Met deze informatie in gedachten zijn we aan de slag gegaan.

Wat hebben we gedaan?

Bij het maken van de maatwerk webshop van Aensõ zat de meeste tijd in het maken van de lay-out en het design. Het is namelijk belangrijk dat de uitstraling van de shop aansluit op het gedrag van de doelgroep. Nadat dit ontwerp staat, werd de website snel door de developers gebouwd en door de tekstschrijver ingevuld. Hieronder hebben we uitgelegd hoe het designproces eruitzag voor Aensõ. 

Brainstormen

Allereerst zijn we even langs geweest bij Serge en Youri. Zo konden we onderzoek doen naar Aensõ en de eigenaren achter de afdeling voor de Benelux. Tijdens dit gesprek creëerden wij een overzicht van de motivatie achter het merk, de USP’s en het imago dat het uit wilt stralen. 

Model

De informatie uit deze gesprekken hielpen ons de nodige modellen in te vullen. Met deze modellen krijgen we een beter inzicht in de doelgroep en het gedrag van de doelgroep. Dit maakt het mogelijk om de webshop goed af te stemmen op de klant om zo de conversie te verhogen. Na het invullen van de modellen maken wij een prototype met onze design- en softwareprogramma’s. 

Blueprint

Zodra het prototype door de laatste “User Experience” tests werd gehaald en de laatste puntjes op de i waren gezet, hebben we het ontwerp gedeeld. Na een kort overleg met Serge en Youri hebben we enkele aanpassingen doorgevoerd en was het ontwerp voor de webshop definitief. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Resultaten

> 1 s
snelle website
1
Website score uit 100 volgens Google
1 %
beter dan concurrenten

Nieuwe website

Overtuigende website die van bezoekers klanten maakt

Het resultaat voor Aensõ Nederland is een goed converterende website met duidelijke navigatie welke op elk apparaat optimaal wordt weergegeven. 

We maakten gebruik van elementen die zorgen voor optimale overtuigingskracht, waaronder de weergave van Youri en Serge zelf om autoriteit uit te stralen, de duidelijke vertaling van waarom ze dit doen en de formulering van de USP’s

Het gemak van een product bestellen stimuleert tevens het overgaan tot aankoop. Een website bezoeker kan namelijk binnen drie klikken een product kopen. 

bekijk deze website

Meer resultaten

Vriendelijke website die het makkelijk maakt om te bestellen

De snelheid van deze website is een groot succes. Op GTmetrix, een software tool om mee te meten hoe snel je website is, scoort de website 91%. Voor structure, dus hoe goed de website is opgebouwd voor optimale performance, scoort de website 97%. Met de tijd voordat de website interactief is onder de seconden hoeve Serge en Youri zich in ieder geval geen zorgen te maken dat website bezoekers afhaken op zijn site.

De nieuwe site van Aensõ Nederland is naast bovenstaande elementen, speciaal gericht om zo snel mogelijk te zijn en Google-vriendelijk te zijn. Uit onderzoeken blijkt namelijk dat 18% van de website bezoekers al afvalt na 3 seconden een laadscherm te zien. Een snelle laadtijd is gerealiseerd door zo veel mogelijk onnodige code te verwijderen, afbeeldingen pas te laden zodra ze in beeld komen, CSS en JS bestanden te verkleinen en samen te voegen en een efficiënte cache toe te passen. Hierdoor heeft de webshop van Aensõ een 78/100 score gekregen op de desktop versie van Google.

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen?

Maak dan gerust even een afspraak. We leggen je graag uit hoe we je online uitstraling kunnen verbeteren.

Websites

Zoekmachine optimalisatie

Overig

BMB huismerk websites

Contentmarketing

Website/ Webshopbouw

Adverteren

Overig