Leuke e-mailmarketing, kan dat?!

Het streven naar waardecreatie in plaats van commercie heeft een duurzamere werking. Maar wat wordt hier precies mee bedoeld, en hoe kun jij het inzetten voor jouw bedrijf? 

Waardecreatie en klantretentie

Bedrijven steken tijd, energie en bovenal geld in het converteren van de doelgroep naar klant. Juist om deze reden is het interessant om uit de klanten meer waarde te trekken door ze regelmatig met jouw bedrijf in aanraking te laten komen. De truc in dit proces is om het laagdrempelig, maar vooral waardevol te houden voor deze groep klanten zodat zij uit zichzelf gehecht raken aan jou en je aanbod. Dan rest de vraag, hoe dan?

Traditionele manier van e-mail marketing

We kennen het allemaal, mailtjes met kortingen, aanbiedingen, winacties enzovoort. De meeste mails welke bedrijven versturen hebben een commercieel doel. De een duidelijker dan de ander. Hoewel deze mails geregeld sterke acties bevatten, associëren de ontvangers deze met vervelende spam. En zelfs wanneer een ontvanger overgaat tot aankoop, is er geen sprake van een verbeterde klantrelatie.

Hou het leuk en leerzaam!

Om aan jouw relatie met de klant te werken is het relevant om na te denken welke waarde jij met jouw kennis, producten of diensten gratis kan leveren. Iets waar jouw doelgroep baat bij heeft. Zo kun je als autopoetser maandelijks tips geven over hoe mensen hun auto dienen te wassen om krassen te voorkomen en kun je als garagebedrijf handige weetjes delen waardoor diverse onderdelen van de auto langer meegaan.

Het effect? Zodra je dit toepast in de e-mailmarketing van jouw bedrijf zul je merken dat de betrokkenheid van de ontvangers van de mail stijgt. In plaats van dat jouw mails in de prullenbak verdwijnen, worden ze gelezen of zelfs bewaard. Nu is het waar dat je uit deze mails geen directe omzet binnenhaalt, maar deze vorm van e-mailmarketing creëert een stabiele basis van klanten welke jouw mails openen en lezen. Dit betekent waardevolle touchpoints, zodat ze direct aan jou denken wanneer ze je nodig hebben. En niet te vergeten: wanneer je een commerciële boodschap de deur uit doet, garandeer ik je dat een groter deel van jouw ontvangers deze boodschap daadwerkelijk leest.

Hou het leuk en hou het leerzaam, vergeet je bestaande klanten niet en werk aan een duurzame klantrelatie voor een hogere lifetime value van iedere klant!

Maak een afspraak

Deel dit via:

Websites

Zoekmachine optimalisatie

Overig

BMB huismerk websites

Contentmarketing

Website/ Webshopbouw

Adverteren

Overig