Hoe influencers jouw bedrijf kunnen helpen in de automotive industrie

Influencers zijn niet meer weg te denken uit het media- én marketinglandschap. Via influencers kun je jouw product of dienst onder de aandacht brengen bij een betrokken publiek. Het is als het ware een vorm van word-of-mouth reclame. Zo heeft 80% van de consumenten wel eens een aankoop gedaan als direct gevolg van content die ze op social media zagen. Maar hoe zet je influencers in? Werkt het bijvoorbeeld voor ieder type organisatie, en wat zijn de do’s & don’ts voor samenwerken met influencers?

In dit blogartikel zullen we de belangrijkste elementen bespreken die bedrijven kunnen helpen bij het inzetten van influencers. Of het nu gaat om het promoten van een nieuw model, het vergroten van de naamsbekendheid of het vergroten van de betrokkenheid van de doelgroep, influencers kunnen een effectief middel zijn om jouw doelen te bereiken.

Welke influencer past bij jouw bedrijf?

Een oprechte match tussen jouw bedrijf en een influencer is het belangrijkste element voor een succesvolle samenwerking. Bedenk daarom welke persoonlijkheid en welke onderwerpen passen bij jouw bedrijf en doelgroep. Kijk daarbij ook naar de kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt. Je wilt namelijk te allen tijde adverteren binnen de accounts waar jouw doelgroep zich bevindt! Een fysieke flyer voor een gratis APK beurt hangen we immers ook niet in een klaslokaal van de lokale basisschool, toch?

Transparantie rondom samenwerkingen

Het is belangrijk om transparant te zijn over betaalde samenwerkingen. De wet- en regelgeving rondom privacy en influencer marketing is aan verandering onderhevig. Influencers moeten duidelijk aangeven wanneer ze betaald worden voor hun promotie en er worden nieuwe regels opgesteld rondom de promotie van bepaalde producten. Het is belangrijk om deze regels in je achterhoofd te houden en hierover transparant te communiceren naar jouw doelgroep.

Do’s en don’ts voor samenwerken met influencers

Om succesvol te zijn in het inzetten van influencers zijn er een aantal do’s en don’ts om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om niet alleen vanuit je eigen merk te denken en dien je tijdig een influencer te betrekken bij het creatieve proces. Daarnaast is het aan te raden om out of the box te denken en te kijken naar nieuwe mogelijkheden en mediavormen. Met een beetje geluk kan de desbetreffende influencer jou hier goed in assisteren. Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar de betrokkenheid van de doelgroep in plaats van enkel naar het bereik van de influencer. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal reacties onder zijn posts en het aantal likes dat diegene krijgt, in plaats van enkel naar het aantal volgers.

Conclusie

Het inzetten van influencers kan een effectieve manier zijn om jouw doelgroep te bereiken en de betrokkenheid te vergroten. Zorg wel voor een oprechte match tussen jouw bedrijf en de influencer en houd rekening met de wet- en regelgeving rondom influencer marketing. En als laatste: volg de do’s en don’ts om een goede start te maken in het samenwerken met influencers.

Maak een afspraak

Deel dit via:

Websites

Zoekmachine optimalisatie

Overig

BMB huismerk websites

Contentmarketing

Website/ Webshopbouw

Adverteren

Overig